JOOGA | Robustgoat

JOOGA

Joogasta ratkaisu väsymykseen ja flunssakierteeseen?

Helsingin talvi on valitettavan pimeä, märkä ja turhan ideaali patogeeneille. Stadilaiffi on monelle hektistä ja stressaavaa, minkä vuoksi sitä syö, lepää ja voi kehnosti. Vastalääke tälle on säännöllinen jooga.

Antautumalla joogalle voit saavuttaa uusia onnistumisia stressinhallinnassa, päästä eroon selkäkivuista, parantaa vastustuskykyäsi ja päästä kiinni elämääsi tässä ja nyt.


YIN JOOGA

Yin Jooga on melko uusi joogamuoto, jonka pohjautuu kiinalaiseen lääketieteeseen ja filosofiaan, toisin kun monet muut joogat, jotka tulevat Intiasta. Pääsääntöisesti se on lattiatasossa joogamatolla tehtäviä asentoja eli asanoita rauhallisessa tahdissa ja hengityksen ohjaamana. Yin Jooga on miellytävää ja sopii lähes kaikille.

Yin Jooga rauhoittaa ja rentouttaa väsynyttä kehoa sekä lievittää lihasjäykkyyttä ja kipuja. Sen hyödyt ja vaikutukset kohdistuvat suurelta osin hermoston rauhoittamiseen, kehon palautumiseen sekä liikkuvuuden ja joustavuuden lisääntymiseen. Asennoissa viivytään useita minuutteja, mutta ei mennä milloinkaan ääriasentoihin, eikä asentojen ole tarkoitus aiheuttaa kipua.

Miksi Yin Jooga?

Sopii kehon ja mielen huoltoon ja tasapainottamiseen. Mikäli haasteena on kiire ja stressi, olo tuntuu voimattomalta, uupuneelta tai sinulla on kiputiloja, päänsärkyä, unettomuutta tai nukahtamisvaikeuksia.

Aina ei palaudu kunnolla työstä tai treenistä. Toisaalta joskus voi haluta oman hetken rauhoittumiseen ja rentoutumiseen, kenties kehonhuoltoon. Sopii myös istumatyön aiheuttamiin jäykkyys- ja jännitystiloihin. Suosittelemme lämpimästi testaamaan meditatiivista ja syvävenyttävää Yin Jooga -tuntia.

Kenelle Yin Jooga ei sovi?

Mikäli on vaurioita polvissa tai lonkissa saattaa olla haasteellista päästä asentoihin, joissa koukistetaan polvia tai ollaan jalkojen päällä.

Ohjaajana Johanna

Johanna on yogayinful® -ohjaaja. Se tarkoittaa sitä, että yin-jooga-asanoiden eli asentojen mausteeksi tunneilla voi olla eri teemoja kiinalaisesta filosofiasta, esimerkkinä tästä vaikka vesielementin jooga. Joskus joogatunnilla voidaan ottaa erillinen hengitysharjoitus tai painella kehon akupisteitä. Lisäksi tunneilla käytetään joitain apuvälineitä kuten joogablokkeja, bolstereita ja triggerpalloja. Tunnin päätteeksi pidetään pieni rentoutushetki. Harjoituksen jälkeistä olotilaa monet kuvaavat rentoutuneeksi ja levolliseksi.


Shake The Dust JOOGA

Shake The Dust on suomalaisen joogakouluttaja Satu Tuomelan kehittämä joogaan pohjautuva tunti. Se on perinteistä joogaa vauhdikkaampi tunti. Rytmikkään musiikin mukana tunnilla harjoitetaan hermostoa erilaisilla ravisteluilla, hyppimisellä sekä vapaalla liikkeellä.

Koulutettu Shake The Dust -ohjaaja kertoo ja näyttää liikkeet. Tunnilla ei ole vaikeita askelkuvioita tai koreografioita, mutta saa sheikata ja tanssahdella. Mikä mukavinta, ohjaaja vinkkaa liikkeisiin helpotusta tai haastetta, joten jokainen voi säädellä treenin voimakkuutta itselle omien tuntemustensa mukaan. Tunnilla tehdään soittolistan kappaleiden mukana liikkeitä perusliikunnasta; kuten kyykkyjä ja punnerruksia, sekä liikesarjoja pilateksesta ja joogasta. Tunnin alussa ja lopussa on läsnäoloa ja rentouttavaa rauhoittumista.

Monet ovat kuvailleet oloaan harjoituksen jälkeen vapautuneeksi, iloiseksi ja rentoutuneeksi, vaikka ovatkin samalla tehneet kunnon treenin.

Miksi Shake the dust?

Kun haluat treenin tai rauhallisemman joogan rinnalle harjoituksen, jossa tulee lämmin ja hiki virtaa. Toisaalta, jos istut työssä tai opiskellessa paljon tai muuten keho on pitkiä aikoja yksitoikkoisessa tilassa, tämäntyyppinen liikkuminen on mm. selkärangalle todella hyväätekevää.

Kenelle tunti ei sovi?

Hyppyjen ja ravisteluiden vuoksi ei suositella raskaana oleville eikä niille, joilla on jotain sellaisia haasteita nilkkojen, polvien, selän tai muiden nivelien alueella, minkä vuoksi hypyt tai äkkinäiset liikkeet voivat aiheuttaa kipua.